Alfa Romeo Forums


Reply
 
r11567
Guest
Posts: n/a
 
      09-01-2003
I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
one is the error message. Over the last nine months, I almost take
the car back to the workshop every other week for the warning message
of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
fixed permanently.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
David C
Guest
Posts: n/a
 
      09-01-2003
"r11567" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed) om...
> I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
> explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
> one is the error message. Over the last nine months, I almost take
> the car back to the workshop every other week for the warning message
> of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
> experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
> fixed permanently.


Hi r11567,
It could be a problem with the lambda sensors.
I also hear that these Euro4 spec cars are very sensitive to different
brands of fuel.
(producing errors on some brands but not others)
Fuel also deteriorates over time, try to always fill up from a busy petrol
station that has a fast turnover.
Rather than a very quiet petrol station that could have had fuel sitting in
it's tanks for months.
--
David C
156 Selespeed sp3


 
Reply With Quote
 
 
 
 
Anders Nilsson
Guest
Posts: n/a
 
      09-01-2003
r11567 wrote:

> I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
> explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
> one is the error message. Over the last nine months, I almost take
> the car back to the workshop every other week for the warning message
> of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
> experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
> fixed permanently.


I have had the same problem on my early JTS (April 2002). The workshop
quickly found it to be related to one of the lamda sensors, and replaced
the faulty one (covered by warranty).

They also said that this is a fairly common problem on the JTS cars.

Bosch -> german quality?
bah!


--
Anders Nilsson <(E-Mail Removed)>
Dep. of Comp. Sci., Lund Institute of Technology
Phone: +46 (0)46 222 01 85, Fax: +46 (0)46 13 10 21
Mob: +46 (0)703 22 57 67
 
Reply With Quote
 
LaTiNo
Guest
Posts: n/a
 
      09-01-2003
Hi,

The Lambda-sonde problem on the JTS is well known by now (at least in
Holland).

Let your dealer contact any dealer in Holland for detailed info if he
still has no idea what the problem is. It should be easily fixed.

There are also a lot of problems with the power the JTS provides.
Especially in Germany where a lot of JTS's are sold. People report
having only 150-155bhp!! Right now there is no known fix for it.

There was also a known problem with the Variable Intake Manifold. It
was fixed on mine.

Look here for the bhp-problem
http://www.alfaowner.com/forum/ubb/u...8;t=003173;p=1

http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002776

http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002889

QUESTION: I hear a very annoying whining sound when driving between
110 and 130 in any gear. When I suddenly lift the pedal the sound
'stutters'. It's very annoying on longer, steady drives. I also drove
in another JTS which had the same sound. Anybody know what causes it?
The mechanic says it's a 'feature'.

On 1 Sep 2003 01:44:01 -0700, (E-Mail Removed) (r11567) wrote:

>I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
>explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
>one is the error message. Over the last nine months, I almost take
>the car back to the workshop every other week for the warning message
>of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
>experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
>fixed permanently.


 
Reply With Quote
 
Joe Ortiz
Guest
Posts: n/a
 
      09-02-2003
>
> QUESTION: I hear a very annoying whining sound when driving between
> 110 and 130 in any gear. When I suddenly lift the pedal the sound
> 'stutters'. It's very annoying on longer, steady drives. I also drove
> in another JTS which had the same sound. Anybody know what causes it?
> The mechanic says it's a 'feature'.
>

I take it that's 110 to 130 MPH, no? ;-) I bet it takes you ages
to get there with "only" 150-155 bhp! Best regards.

Joe
 
Reply With Quote
 
LL
Guest
Posts: n/a
 
      09-06-2003
Hi,

I have always thought that my JTS did not have the full 165 bhp, and I have
never had it above 215 km /h on the speedometer and usually it will not pass
207 - it 'feels' to me that on some days it has more power than on other
days! - Don't know if it is over-sensitive to petrol quality or something...

Cheers
Lars



"LaTiNo" <(E-Mail Removed)> skrev i en meddelelse
news:(E-Mail Removed)...
> Hi,
>
> The Lambda-sonde problem on the JTS is well known by now (at least in
> Holland).
>
> Let your dealer contact any dealer in Holland for detailed info if he
> still has no idea what the problem is. It should be easily fixed.
>
> There are also a lot of problems with the power the JTS provides.
> Especially in Germany where a lot of JTS's are sold. People report
> having only 150-155bhp!! Right now there is no known fix for it.
>
> There was also a known problem with the Variable Intake Manifold. It
> was fixed on mine.
>
> Look here for the bhp-problem
>

http://www.alfaowner.com/forum/ubb/u...8;t=003173;p=1
>
>

http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002776
>
>

http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002889
>
> QUESTION: I hear a very annoying whining sound when driving between
> 110 and 130 in any gear. When I suddenly lift the pedal the sound
> 'stutters'. It's very annoying on longer, steady drives. I also drove
> in another JTS which had the same sound. Anybody know what causes it?
> The mechanic says it's a 'feature'.
>
> On 1 Sep 2003 01:44:01 -0700, (E-Mail Removed) (r11567) wrote:
>
> >I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
> >explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
> >one is the error message. Over the last nine months, I almost take
> >the car back to the workshop every other week for the warning message
> >of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
> >experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
> >fixed permanently.

>



 
Reply With Quote
 
LaTiNo
Guest
Posts: n/a
 
      09-09-2003
The only real way to know that is to do a test I'm afraid. I also have
the feeling that on some days it's much quicker than on other days.

On Sat, 6 Sep 2003 16:59:45 +0200, "LL" <(E-Mail Removed)>
wrote:

>Hi,
>
>I have always thought that my JTS did not have the full 165 bhp, and I have
>never had it above 215 km /h on the speedometer and usually it will not pass
>207 - it 'feels' to me that on some days it has more power than on other
>days! - Don't know if it is over-sensitive to petrol quality or something...
>
>Cheers
>Lars
>
>
>
>"LaTiNo" <(E-Mail Removed)> skrev i en meddelelse
>news:(E-Mail Removed).. .
>> Hi,
>>
>> The Lambda-sonde problem on the JTS is well known by now (at least in
>> Holland).
>>
>> Let your dealer contact any dealer in Holland for detailed info if he
>> still has no idea what the problem is. It should be easily fixed.
>>
>> There are also a lot of problems with the power the JTS provides.
>> Especially in Germany where a lot of JTS's are sold. People report
>> having only 150-155bhp!! Right now there is no known fix for it.
>>
>> There was also a known problem with the Variable Intake Manifold. It
>> was fixed on mine.
>>
>> Look here for the bhp-problem
>>

>http://www.alfaowner.com/forum/ubb/u...8;t=003173;p=1
>>
>>

>http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002776
>>
>>

>http://www.alfaowner.com/forum/cgi/u...;f=18;t=002889
>>
>> QUESTION: I hear a very annoying whining sound when driving between
>> 110 and 130 in any gear. When I suddenly lift the pedal the sound
>> 'stutters'. It's very annoying on longer, steady drives. I also drove
>> in another JTS which had the same sound. Anybody know what causes it?
>> The mechanic says it's a 'feature'.
>>
>> On 1 Sep 2003 01:44:01 -0700, (E-Mail Removed) (r11567) wrote:
>>
>> >I got my car in late 2002. I have experienced several problems that I
>> >explained to my wife as the Italian personalities. The most annoying
>> >one is the error message. Over the last nine months, I almost take
>> >the car back to the workshop every other week for the warning message
>> >of "Motor Control System Failure". Does anyone have similar
>> >experience? Their dealer in Hong Kong seems to have no clue to get it
>> >fixed permanently.

>>

>


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT. The time now is 05:01 PM.